En söndag - Så känns det.

Fredagen kommer, alla ler och bilen är packad med fredagsmys.
Man kommer innanför dörren, kastar sig mot kylen och öppnar en kall öl...
Veckan är över. Helgen är här.
Man glider runt hela kvällen, kollar på Disneyfilmer med barnen, käkar snacks och dom vuxna älskar med varandra när barnen gått och lagt sig. Allt är glittrigt och vackert.
 
Även lördagen glänser. Man går upp när man vill, gör vad man vill och skiter i att det ligger ris och ärtor på golvet.
Det är ju lördag!
Man pysslar med sånt man gillar, åker till stallet, äter glass och på kvällen åker lördagsgodiset fram.
 
Sen kommer söndagen...
Folk säger att måndagar är värst. Jag håller inte med!
På söndagen går man upp med vetskapen om att det är ens sista dag i frihet. Man har liksom redan börjat på måndagen, men när dagen är slut, så är det ändå en hel måndag kvar.
Så funkar inte måndagar. Dom stannar bara en dag, sen är det haj å ivaj! 
Men på söndagen städar man upp dom jävla ärtorna på golvet, diskar helgens disk och packar alla skolväskor och letar upp regnkläder. Man travar bredvid en ridskolehäst i 30 minuter och inser att man är för fet för att röra på sig.
Barnen har sockerabstinens och skriker efter godis(dom fick ju det igååååår!), dom vuxna skriker efter kaffe och hinner aldrig dricka upp det innan det blivit kallt.
Man hatar världen.
I alla andra familjer äter man söndagsstek, som man sköljer ner med vackert vin.
I vår familj beställer man en sketen pizza, eftersom man är för deprimerad för att laga mat, som man sköljer ner med ett glas med sina egna tårar.
Man gör det nödvändiga, som att raka sig lite här och där, packar in håret, vaxar och färgar ögonbryn och viker tvätt. Blir det tid över kanske man t.o.m tar tag i påsen som har 35 000 omaka strumpor och försöker pussla ihop ett par.
Man kollar kalendern inför nästa vecka, letar efter saker som försvunnit i helgens rosaskimrande dimma och undrar varför man ens skaffade höns när dom inte vill lägga ägg.
Man inser att man inte kommer att orka ligga när måndagen väl kommit, så man säkrar sig med en snabbis och hetsäter sen lite av barnens lördagsgodis, innan kvällen är slut.
 
När det är läggdags skriver man ett hatinlägg på sin blogg, för att verkligen inse vilken tradig jäkel man är, som inte gillar söndagar.
 
 
Sen inväntar man alla kommentarer om hur alla andra ääääälskar söndagar.
 
 
 
 
 

RSS 2.0