Hjälp mig!

Jag ska till bm för efterkontroll och skaffa nytt preventivmedel.
Vet inte vad jag ska välja!
P-piller är helt uteslutet, eftersom jag är sjukt glömsk, spiral verkar läskigt och kondom är liide tradigt.


Vad har du för preventivmedel?
För- och nackdelar, tack! :)




Kommentarer
Postat av: madde

kopparspiral fick jag insatt för ett tag sen. Fördelar:Slipper hormoner, den e gratis o den sitter i 5 år.

Nackdelar: man kan få längre o "ondare" menstruationer men jag har inte märkt nån skillnad.

De kändes heller inget o sätta in den:) Good luck!

2010-05-17 @ 22:33:41
URL: http://metrobloggen.se/madeleines
Postat av: Sarah

Jag har haft p-piller, men de funkar inte för virriga mammor.. Glömde dom hela tiden. Nu har jag valt spiral. Den funkar skit bra o den har en utgångs datum på 5 år :D

Första försöket till insättning funka inte för mig.. jag var för trång eller nått, trots mina ungar haha ;) Jag va livrädd att de skulle göra ont. Men de va faktiskt inte jätte farligt med själv insättningen. Om man inte har en propp i kanalen som jag hade första gången. Annars glider den in ganska snabbt. Många har jag hört har fått sjukt mycmke mensvärk efteråt och hållt i sig hur länge som helst. men för mig va de rätt lugnt. Efter en timme cirkus kändes de som att nästan föda barn igen, mega pain alltså. Men så länge jag gick eller rörde på mig kände jag knappt nått.. Dagen efter var smärtfri, och inte känt ett skit sen dess.. Min mens har oxå minskat i flödet och i dagar.

De e nog väldigt olika från person till person hur dom olika prev-medlen funkar. Av p-piller, p-stav, spiral och kondom har klart spiralen varit bäst för mig :D

2010-05-17 @ 22:35:03
Postat av: Mia

Jag har kopparspiral. Tycker det är bra att man inte behöver tänka på att man ska proppa i sig ett piller varenda dag, glömmer också så jäkla lätt.

Men jag har fått sjuuuuuk mens sen jag satte in den. Har alltid haft ganska stora blödningar, men fy satan vad jag blöder mkt nu. Jag funderar skrapt på att ta ut den och byta till den här andra spiralen. Är bara rädd att det ska göra galet ont att ta ut den!! Men sen finns det visst tabletter man kan ta också som ska minska blödningarna, men dem är rätt dyra. Så har inte bestämt riktigt hur jag ska göra än. Det sköna är att den sitter där den sitter :)

2010-05-18 @ 07:37:58
Postat av: Anja

Hej.. jag har haft hormonspirall i 4 år och ALDRIG haft det bättre!!!

2010-05-19 @ 14:22:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0