Smycken!

Idag har jag beställt stenar och smyckestillbehör.
Jag tänkte att jag skulle börja göra egna smycken, som inte bara är snygga, utan även avger olika energier.
Jag har tänkt börja göra enkla armband och örhängen.
Ska bli spännande. :)

Här kommer lite info om dom stenar jag beställt!

Ametist.
Ametisten är djupt lugnande för tankar och känslor. Den sägs fungera mot huvudvärk och vid sömnproblem och bärs som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametisten är en sten med starka och renande vibrationer och kan användas vid meditation och healing. Den stärker vår intuition och andliga närvaro.
Stjärntecken: Vattumannen, Fiskarna. Chakra: Hjässan.

Malakit.
Malakiten är en helande och balanserande sten. Den absorberar negativ energi och kan användas vid smärta eller spänningar i kroppen. Malakiten hjälper dig att våga förändras, att släppa taget om det förflutna och färdas in i förändringarnas och det levande livets myriader av möjligheter. Den stödjer utveckling och förmåga att ta itu med problemen och se lösningarna som alltid finns där.
Chakra: Hjässa, Hjärta och Bas.

Aventurin, grön.
Aventurin är lugnande och balanserande vid emotionell upprördhet. Den kan hjälpa oss att slappna av och uppleva vårt liv genom ett öppnare och fridfullare sinne. Den är en typisk healingsten och kan ta fram minnen och gammal smärta. Detta för att vi ska kunna transformera dem i kärlek, förlåta och utvecklas genom våra erfarenheter till medvetna och närvarande människor.
Chakra: Hjärtchakra.

Rosenkvarts.

Rosenkvarts initierar kärleken till oss själva. Den ger lugn och känslomässig förtröstan. Rosenkvartsen stimulerar kontakten med vårt inre barn, stödjer oskuldsfullhet, sårbarhet och tillit. Den förbinder den andliga dimensionen med kärleken och ger oss kärlek utan villkor och krav.
Chakra: Hjärta, Navel och Bas.

Månsten.

Månstenen hjälper män och kvinnor att ta fram sin feminina sida. Det receptiva och återspeglande i vårt psyke symboliseras av månstenen som hjälper oss förankra dessa kvalitéer i vardagen. Den hjälper oss att attrahera, absorbera och ta emot det vi behöver av den kosmiska mångfalden.
Chakra: Hjärta, Solar plexus och Navel.

Serpentin.

Serpentin lär ha varit en av stenarna i den bröstplåt som prästerna i Gamla testamente använde. Den ska stimulera den gudomliga närvaron i våra liv och ett tillstånd av upphöjt medvetande, en förståelse ovanför den egna personlighetens rädslor omkring sin överlevnad. Den ska mildra rädsla och tvivel. Det sägs att den har en positiv inverkan på Kundalinienergin, hjälper oss att ge efter för det gudomliga inom oss.
Motverkar illamående.
Chakra: Solarplexus och Hjärtat.

Kalcedon.

Kalcedon är en halvklar, mjölkig, mjukt blåaktig kvarts som använts för att stabilisera ceremonier hos de Amerikanska Indianerna. Den symboliserar tålamod, medkänsla och förmågan att ta ett steg tillbaka och bevittna rörelserna i vårt sinne innan vi uttrycker oss. Kalcedon är en sten för din sanning, i all enkelhet.
Chakra: Hals.

Citrin.

Citrin är en glad och positiv sten som stimulerar oss att se det ljusa i tillvaron. Den hjälper oss att komma till uttryck i sociala sammanhang, ha roligt, skratta och leka. Den kan bäras som amulett för att stärka självförtroendet och tilliten till den egna förmågan att skapa och vara. Den som vill bryta sina egna mönster göra upp med det förflutnas begränsningar an bära citrin.
Stjärntecken: Tvillingarna. Chakra: Solar plexus. Månadssten: November.

Tigeröga.

Tigeröga hjälper Dig som söker klarhet och som behöver en intelligent blick för att se ordning bland kringspridda detaljer. Den stimulerar medvetenhet och vakenhet kring sexualitet och känslor. I områden som rör praktiska, materiella och konkreta frågor ger den energi och förståelse.
Stjärntecken: Stenbocken. Chakra: Bas, Solar plexus.

Jaspis, röd.

Jaspis lyfter fram din naturliga skönhet genom att stärka vitalitet och livskraft. Tillförsikt till vår egen väg genom livet och till universums skapande kraft ger skönhet och kraft. Jaspis stöder oss genom livets naturliga processer såsom graviditet, födelse, pubertet och åldrande.
Chakra: Bas.

Obsidian, Snöflinga.

Snöflinge-obsidian tillåter oss att se onödiga och förlegade tankemönster i vårt sinne. Den symboliserar livsbejakelse och frihet från upprepningstvång och självförnekelse. Den hjälper oss att ge upp våra masker, visa vika vi är och bli känsligare för både kärlek och skönhet.
Chakra: Bas.

Unakit.

Unakit stöder vårt medvetande att vara närvarande, här och nu. Den balanserar våra känslor och befrämjar kontakt mellan vår känslomässiga och andliga aspekt. Unakit sägs påverka vår förmåga att se roten till vårt onda och stödja en försiktig inre och yttre frigörelse så att personlig och andlig utveckling får utrymme i våra liv. Stjärntecken: Skorpionen. Chakra: Hjärta och Navel.

Agat, röd.
Agat är inte en sten för lyx och glamour. Den värnar om det enkla, nära och självklara. Den tar gärna musten ur yviga och grundlösa ambitioner men stöder lugn och ro, hjälper oss att släppa rädsla kring vår överlevnad för att våga ge mer av oss själva. Agaten sägs vara bra för trädgårdsarbete och kärleksmagi. Ge agat till den ditt hjärta trånar efter.
Chakra: Bas.


Kommentarer
Postat av: Malin

Du ska inte göra halsband? :)

Jag älskar halsband så skulle säkert köpa ett av dig isåfall :)

2010-12-01 @ 18:31:48
URL: http://uppfylldonskan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0